“Vi kan ikke rende og sparke ting ind under gulvtæppet”

Ordene kommer fra Allan Holden. Hans værdier og tanker om ledelse bygger på rugbysporten, hvor ingen er stærkere end det svageste led. Gensidig respekt står Allans hjerte nær, og det betyder blandt andet, at han siger undskyld, når han tager fejl.  

“Den kæphest, vi ikke snakker om, er altødelæggende. Det er ligegyldigt, om det er i en familie, et fodboldhold eller en virksomhed. Selvom det er ubehageligt at tage snakken, bliver det kun mere ubehageligt, jo længere du venter. Så sig din mening ligegyldig, hvad det er, men forstå også, at det ikke altid gavner dig og dit team at kommentere på alt.” 

Fra entreprenør til invalid i hænderne 
Allan Holden er med sine egne ord en mand, der bliver mere og mere nysgerrig på salgsfaget, efterhånden som han kommer frem. Og så elsker han hvert sekund af livet.  

“Jeg kan godt lide at skabe noget med mine hænder og har i mange år haft min egen montagevirksomhed. Mine hænder bliver også min død, for jeg bliver uarbejdsdygtig efter en række operationer. Min tilgang er, at livet ikke slutter, fordi jeg bliver invalid i hænderne - så må jeg finde på noget andet,” siger Allan Holden.  

Konstant udvikling 
Han bliver omskolet og finder en ny vej inden for ledelse og salg hos Rotek i plastindustrien: 

“Jeg har arbejdet meget med at vende mine tanker fra et mere negativt fokus til positivt fokus og arbejder også med en professionel coach. Hvis jeg skal udvikle mig, så er jeg nødt til at udvikle mig som menneske. Ellers bliver tingene status quo, og jeg bryder mig ikke om stilstand. Der skal ske konstant udvikling - både menneskeligt og fagligt.” 

Det er også længslen efter hele tiden at gøre det bedre og skabe noget, der vækker entreprenøren i Allan Holden og får ham til at vælge Rotek som sin næste arbejdsplads: 

“Jeg bliver ansat på, at egentlig har vi ikke en stilling, men kommer du med en plan efter 3-4 måneder, og kan du overbevise ledelse og bestyrelse om din retning, så stiller vi bil og bord til rådighed. Jeg havde faktisk skrevet kontrakt om et 8 til 4-job med en anden virksomhed dagen før, da jeg havde lavet en aftale med min kone om at nedbringe min arbejdstid. Rotek vakte dog entreprenøren i mig, så jeg valgte at lukke den dør og sige ja til muligheden.” 

Allan Holden

Nysgerrigheden viser vej 
Det er opgaven med at udfordre måden, tingene bliver gjort på i salgsfaget, der vækker Allan Holdens nysgerrighed.   

“Da den tanke kommer ind på nethinden, bliver jeg nysgerrig. Rotek er en virksomhed, som pralede af at være en garagevirksomhed og verdensmestre, men der var bare ingen, der måtte vide det. Så er det svært at sælge produkter. Min opgave blev derfor at flytte virksomheden ind i fremtiden og at skabe en salgsorganisation med det rette persongalleri,” siger Allan Holden.  

Læg dig ned, og sig undskyld 
Her kommer rugbysporten ind, for rigtig mange af Allan Holdens værdier som leder er skabt der:  

“Rugby er en holdsport – du angriber i en hel kæde, og du er ikke stærkere end det svageste led. Når dommeren fløjter i rugby, stopper spillet, og ingen brokker sig, som du fx ser det i fodbold,” siger han og fortsætter:  

“Den fælles respekt og loyalitet over for hinanden er virkelig noget, der står mit hjerte nær. Min holdning er derfor, at du altid skal erkende, når du fejler og undskylde, når det er på sin plads. Og det skal være en undskyldning, som andre kan mærke er ment fra hjertet. Det er den eneste måde, du får loyale medarbejdere på.” 

Vis vejen via dine handlinger 
Som leder skal du ikke bare talk the talk – du skal walk the talk. Allan Holden kalder det lead by example og at være operationel, så du viser, hvordan det er muligt at gøre tingene. 

“At være leder behøver ikke at være at sidde på sin flade røv bag en computer – jeg vælger i stedet at vise, hvordan jeg sælger frem for at tale om det. Der er mange måder at gøre tingene på, og her kan vi selvfølgelig godt være uenige,” siger Allan Holden og fortsætter:  

“Så forsøger jeg at lytte i stedet for at komme med min mening. Derudover foregår uenigheder ansigt til ansigt – det handler om loyalitet over for hinanden. Det er også okay at brænde af, så længe du ikke bærer nag. Vi skal give plads til hinanden, og jeg prøver bare at være mig og gøre tingene på min måde.”  

“Vi skal turde stille større krav” 
Allan Holden og hans team har brudt op med de gamle dyder i Rotek og er nu begyndt at sætte rammerne for fremtiden:  

“Vi gør ikke bare, som vi plejer – det er en regel, vi har sat op. Vi skal turde stille større krav til os selv. Det gælder hele vejen i virksomheden fra direktion og bestyrelse til teamet og individuelt – det er den eneste måde, vi holder samtalen i gang på.”  

Du kan møde Allan Holden her 

“Jeg finder altid en vej ud af stilstand – og det er ikke altid den nemmeste “ 
“Hvordan går det? Det går langsomt.”

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!